Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Max Tegmark visited Google’s Cambridge, MA office to discuss his book, Our Mathematical Universe: My Quest for the Ultimate Nature of Reality. The book .

As a physicist, Max Tegmark sees people as food, rearranged. That makes his answer to complicated questions like What is consciousness? simple: It’s just .

Required viewing for anyone who still believes Max Tegmark’s 1999 attack on Orch-OR ( constitutes a valid criticism.

Our universe isn’t just described by mathematics, but it is mathematics. Specifically, it’s a mathematical structure. Our world doesn’t just have some mathematical .

Buy/Stream:

Comments

Kenneth Johnson says:

great lecture
always love listening to max

sigge nilsson says:

Tjena Max! Spänn av lite grann, ta det lite lugnare på föreläsningarna…
P.S. Jag har ett förslag; om nu inflationsteorin stämmer, och med den alla dess konsekvenser som ett oändligt antal universa, som bubblor i ett multiversum…
Då föreslår jag; allting är en slump. Hela vårt universum, alla dess atomer och elektroner har kommit ihop av en slump. Jo, varenda atom i hela vårt observerbara universum har kommit ihop sig av en händelse, inte så otroligt om man betänker de oändliga variationer som multiversum kan ge upphov till. Det kan tyckas som att det är väl lång tid för en sådan slumpartad händelse, men sett i det stora hela har ju vårat universums livshistoria bara varat i ett ögonblick… Särskilt om man ser på det från en makrokosmisk varelses ståndpunkt, alltså att vi är en del av en större varelse, vars tidsupplevelse skulle stå i direkt proportion till vår storlek… Fast det skulle ju förstås förstöra slumpteorin he he… Men betänk idén för ett ögonblick;allting är ihop av en slump, varenda kvark, proton, neutron och elektron och allting annat – för vårt observerbara universum är ju egentligen inte ett så stort område… Ha det!

Cesar Rodriguez says:

Great video!

Write a comment

*

DARPA SUPERHIT 2021 Play Now!Close

DARPA SUPERHIT 2021

(StoneBridge Mix)

Play Now!

×